JIJ hebt de macht, wij hebben de kennis, samen zullen we jou bevrijdentrans4mator.nl
Contact
Wat is de Transformator?
Voor wie is de Transformator?
onze producten
artikelen
de Transformator voor Succes en Meesterschap
het boek van Wallace Wattles en Margareth Lee
Onze audio's
De MP3 audio's om je verleden te helen
Een video voor herprogrammering van je relatie met geld
inhoud van onze trainingen en cursussen
agenda
Nieuws nr.2: PATROONONDERBREKERS en andere psychologische nlp technieken samen met de Trans4mator

Deze aflevering gaat over patroononderbrekers (pattern interrupts). Het zijn technieken die veel door NLPers worden toegepast. NLP is de techniek (Neuro Linguïstisch Programmeren) die door Bandler en Grinder is ontwikkeld en o.a. door Anthony Robbins wordt toegepast.

Deze patroononderbrekers onderbreken het patroon van het probleem. Het idee is dat er dan nieuwe verbindingen in je zenuwstelsel gevormd worden. Enkele van zulke patroononderbrekers tijdens het kloppen zijn:
- overdrijven
- herdefiniëren
- tegenvoorbeeld
- ander perspectief (neutraal iemand en vriend(in))
- omkering
- een betere vergelijking

hoe gaat het overdrijven in zijn werk? Een humoristisch voorbeeld waarover een collega me vertelde was een man die niet meer kon slapen omdat hij telkens wakker werd van blaffende honden in zijn buurt. Tijdens het kloppen werd toen gezegd: “je hele leven gaat naar de knoppen, je raakt je baan kwijt, je zult nog dakloos worden en als zwerver moeten leven, alles vanwege een blaffende hond. De honden zijn de baas over je leven.” Hij moest toen lachen en slaapt nu weer prima. Hij hoort die honden niet eens meer. En als hij ze hoort, let hij er niet op. Je kunt dit natuurlijk niet altijd doen.

Misschien kun je proberen met humor naar je probleemsituaties te kijken, alsof je naar een film op tv kijkt. Dan zie je jezelf in die situatie en je draait die film steeds sneller. Daarbij helpt het om jezelf in kleding van de twintiger jaren zien (weet je wel, van die hele oude films) met muziek erbij die steeds sneller gaat. Maak er een slapstick van.

Herdefiniëren houdt in dat je het anders probeert uit te leggen. Bijvoorbeeld als je bang bent en je hart klopt en je hebt zweethanden, kun je ook zeggen dat je opgewonden bent. Of je kunt je afvragen of je niet empatisch bent en de gevoelens van iemand anders oppikt. Er zijn steeds meer gevoelige mensen en velen hebben hier last van.

Probeer dingen die je verkeerd vindt van jezelf en van anderen ook anders uit te leggen. Je kunt er bijvoorbeeld met humor naar proberen te kijken. Of met vrede. Daarvoor dient de oefening “het verleden helen” die ik op de cd heb gezet. Als lerares van “Een cursus in wonderen” reik ik vaak het referentiekader van de cursus aan. Vooral in de omgang met je naasten is de zogenaamde “normale” manier van denken heel destructief en beperkend en de denkwijze die de cursus aanreikt heel verruimend. Zo zijn er allerlei ego-manieren om met “moeilijke” mensen om te gaan, bijvoorbeeld op de werkvloer. Stel je werkt bij de Sociale Dienst en je krijgt te maken met wanhopige, boze mensen, die jou de schuld geven van hun ellende. Dan kun je je omringen met beveiligingsagenten en letterlijk muren optrekken. Maar je kunt ook het Licht in de ander blijven zien. Want al weten ze zelf niet dat het er is, als jij het maar weet, is dat voldoende. Je kunt die mensen uitleggen dat er nu eenmaal regels zijn en dat jij je daaraan te houden hebt. Maar dat je met ze meeleeft. En ze ook moed inspreken. Dat het allemaal vast wel goed komt. Gewoon een vriendelijk woord doet wonderen. En daarbij is het vaak ook van belang ze op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen. Dat kun je inkleden in humor, zo van “jij hebt dit zelf zo geregeld, jij kunt het ook zelf anders regelen.Alleen jij kunt je leven veranderen.”
Zo gaan ze beseffen dat ze zelf de macht hebben en hopelijk gaan ze die macht ook gebruiken.

Een tegenvoorbeeld:
Bedenk een voorbeeld waarin datgene wat je nu zo beangstigend vind, juist heel goed voor je zou zijn. Met een cliënte die bang was om alleen te winkelen of met de trein te reizen heb ik het gehad over hoe dankbaar we mogen zijn dat supermarkten bestaan. Stel je voor dat je nooit meer bang hoefde te zijn om te winkelen in een supermarkt, omdat ze niet meer bestaan. Of dat je ineens in een arm land ging wonen, waar je een dag moet reizen om in een echte supermarkt te winkelen. Dan hoef je niet meer bang te zijn, maar wat zou je missen?

Of dat je niet meer met de trein kon reizen. In veel arme landen zijn geen treinen. Mensen lopen overal naar toe. Soms dagenlang. In de brandende hitte!

Het allerbeste tegenvoorbeeld vind ik zelf het idee dat God mijn transport is. Ik had 15 jaar geen auto gereden en besloot me weer op de weg te wagen. Nou, in het begin heb ik flink zitten bibberen. Totdat ik mijn gedachten hierover radicaal veranderde. Ik besefte ineens dat God alle verkeer regelde, dat God in elke auto zat en dat niet ik, maar God reed. Dat gaf me heel veel rust. Ik moest er wel eens om lachen, want in het beeld dat ik had leek het wel alsof God met autootjes speelde.

Ander perspectief: dat past een beetje bij het voorgaande. Je bekijkt de situatie vanuit het standpunt van een ander. Denk aan iemand die nooit boodschappen kan doen of met de trein kan reizen, die misschien invalide is en altijd thuis moet zitten. Iemand die dolgraag in een supermarkt zou willen kunnen winkelen. Of iemand in een arm land die dolgelukkig zou zijn om in een drukke rij voor een kassa te wachten of per trein te reizen.
Denk maar aan het gezegde: ik beklaagde mezelf omdat ik geen schoenen had, totdat ik een man tegenkwam die geen voeten had.

Omkering.
Bijvoorbeeld: ik ben bang om alleen te reizen in de trein.
Wachten op de trein of reizen in de trein veroorzaakt dus je angst. Keer dit om:
Vraag: Wat gebeurt er als je je voorstelt dat je helemaal kalm wordt van een treinreis?
Of als je je niet op je gemak voelt bij vreemde mensen: Hoe zouden vreemde mensen je meer op je gemak kunnen laten voelen?
Bijvoorbeeld als je in gevaar was en vreemde mensen zouden je komen helpen, dan zou je je vast op je gemak bij ze voelen. Je zou heel blij zijn om ze te zien. Of als je heel lang op bed had gelegen en alleen je naaste familie zag, zou je vast heel blij zijn als je weer eens wat nieuwe gezichten zag. Of als je lange tijd alleen was op een onbewoond eiland.

Stel dan de vraag (aan jezelf of aan je cliënt): Wat gebeurt er als je je voorstelt dat je geniet van het gezelschap van vreemde mensen?
Zo'n vraag op zich is al een patroononderbreker.
Mijn omkering bestaat uit het affirmeren dat ik in God reis. Ik bedank de treinmachinist en alle personeel, en alle passagiers. Zij stellen me in staat om te komen waar ik wil zijn op een snelle efficiënte manier. Honderd jaar geleden had ik moeten lopen. Dan zou ik misschien 1 keer in mijn leven een langere reis gemaakt hebben. Of nooit. Zolang ik denk dat ik het nodig heb om me in een sterfelijk lichaam te verplaatsen, ben ik dankbaar dat God mijn vervoer is. En ik kan geen vreemden tegenkomen. Iedereen is mij zelf. Ik ben heel nauw verbonden met iedereen.

Gebruik een betere vergelijking
Wanneer iemand een oordeel over iets of over zichzelf heeft, is dat meestal op basis van een vergelijking. Die vergelijking is vaak negatief. Als je bijvoorbeeld denkt dat je niet deugt, gebruik je vaak vergelijkingen zonder dat je je daar van bewust bent. Het is moeilijk om zelf dergelijke regeltjes in je onderbewuste op te sporen. Daar heb je meestal de hulp van een therapeut bij nodig. Als je je wel bewust bent van je vergelijkingen, zoals “ik ben lelijk, want mijn neus (of mond of wat dan ook) is niet hetzelfde als die van … (iemand die jij als mooi beschouwt)” dan kun je je misschien beter vergelijken met iemand die bijvoorbeeld een heel andere neus of mond heeft.

Ik kende een jonge vrouw die haar neus niet mooi vond, omdat haar nichtje met wie ze veel optrok een wipneus had. Zij had zelf een vrij grote, spitse neus. Gegeven moment was ze stomverbaasd, toen het nichtje haar neus liet opereren, omdat ze vond dat mensen recht in haar neusgaten keken. De “ ideale” neus bleek niet zo ideaal te zijn.

. In mijn wereldbeeld bestaan we allemaal uit licht en daarop zijn de menselijke schoonheidsnormen niet van toepassing. De vergelijking die ik het meest tegenkom is het idee dat je niet goed genoeg bent, want je bent diverse keren ermee geconfronteerd dat je dingen niet kon of niet goed deed. Kortom je zelfbeeld is er eentje van tekortschieten en gebrek aan eigenwaarde en zelfwaardering. De meeste mensen denken dat er een soort monster in ze huist. Maar hoewel ego monsterlijk is, is het niet wat jij bent. Jij bent een voertuig voor de Goddelijke Geest en als je naar binnen zou durven kijken, zou je niet een monster aantreffen, dat met een masker van valse onschuld rond moet lopen, wat bijna iedereen doet. Je zou een stralend liefdevol Lichtwezen aantreffen.

En zolang je dat nog niet ervaart, is het goed om jezelf niet te spiegelen aan wat je niet lijkt te kunnen of zijn, maar aan je goddelijke mogelijkheden. En vooral, om dat ook ten opzichte van anderen te doen. Want alles wat je geeft, heb je aan jezelf gegeven. Als je jezelf lelijk of onaantrekkelijk vindt, zou ik zeggen dat de Liefde in jou je mooi maakt. De schoonheid van God is in je en dat is veel mooier dan welke uiterlijke kenmerken ook. Ik geef dan ook oefeningen en affirmaties mee om elke dag toe te passen zodat de zelfwaardering van de cliënt snel kan toenemen.

Al deze technieken kunnen je helpen om het patroon waarin je vast zit te doorbreken. Ze lijken wat raar, maar juist daardoor brengen ze een soort schok te weeg en die helpt je om te veranderen.
Probeer specifieke situaties en aspecten van situaties te vinden om op te kloppen. Veel mensen vinden dit ook een moeilijk onderdeel van het kloppen. Het heeft echter pas zin om te kloppen wanneer je echt voelt hoe naar iets voor je is. Kloppen terwijl je niets voelt, kan wel effect hebben, maar dan duurt het veel langer en is het moeilijker om te weten hoe goed het kloppen je doet.

Als je deze oefeningen regelmatig doet, zul je je mogelijk ervan bewust worden dat je je bepaalde gedragspatronen eigen wilt maken. Oefen niet overdreven hiermee, je voelt zelf wel aan wat genoeg is.
Je bent dan lang genoeg bezig om ook op een dieper niveau veranderingen door te voeren. Het is belangrijk dat je je telkens afvraagt: wat gebeurt er als ik deze veranderingen in mijn leven tot stand breng? Kijk naar wat er gebeurt als je je de voordelen van het oefenen voorstelt.De Switch-EVT

Nu volgt een combinatie van een NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) oefening voor fobieën en EVT. Deze oefening is echt een paardemiddel. Ik noem het de combinatie Switch-EVT.
De uitvinder van NLP, Richard Bandler, vertelt over de switch in zijn boek “Hoe haal je wat in je hoofd” (pag.129):
“Ik heb dit omkeringspatroon eens gedaan met iemand die veel van chocolade hield en die zich “vrij” wou voelen. Ze wou niet van het snoepen afhankelijk zijn, omdat dat volgens haar niet paste in het beeld dat ze van zichzelf had. Nadat ze het 'keerpunt' voorbij was, kon ze geen chocolade meer zien. De chocolade verdween als in een flits. En als ze nu naar echte chocolade kijkt, krijgt ze geen enkele aandrang om te snoepen. Omdat de aandacht meer gericht is op wat ze werkelijk wil zijn. Het is een nieuwe dwangimpuls geworden. Er is als het ware een handeltje geweest tussen de obsessies. Ik zei tegen haar 'Nu zit je pas echt aan iets vast. Want die beelden van die heerlijke chocola ben je kwijt en je bent niet meer in staat om die te scheppen.' En ze zei 'dat kan me niet schelen.' Want het kon haar niet schelen of ze ergens op gefixeerd was; zolang het maar op iets was wat ze zelf wilde. En dat is een subtiel, maar heel belangrijk verschil.
Deze methode is veel effectiever dan de technieken die ik tot dusverre heb gebruikt. In een seminar niet lang geleden zat er een deelneemster op de eerste rij die steen en been klaagde dat zij elf jaar lang geprobeerd had om het roken op te geven. Ik heb dat in minder dan 11 minuten verholpen! Ik was haar zelfs behulpzaam bij het kiezen van het donkere plaatje in de onderhoek van het beeld; dus je kunt niet zeggen dat ik een 'vage' therapeut ben. Ik zei dat ze zich een plaatje moest voorstellen waarbij ze zichzelf – niet rokend – in een groep zware rokers zag zitten en dat nog leuk vond ook. Ik had geen zin in het produceren van weer een evangelische bekeerde.”

Bandler heeft het bij het rechte eind. Elke keer dat ik deze methode heb toegepast was het altijd een succes. Waar je wel rekening mee moet houden is of er ongewenste zij-effecten zijn. Dat wordt een ecologische check genoemd. Zo hielp ik bijvoorbeeld iemand van het nagelbijten af, die al haar hele leven op haar nagels beet. Ik kwam niet op het idee om te checken of het ongewenste neveneffecten zou hebben en gegeven moment bleek dat ze een nieuw probleem had: ze kon haar nagels niet knippen! Niemand had haar ooit geleerd om haar nagels te knippen. Haar nagelbijterij was niet pathologisch, maar diende gewoon om haar nagels te verzorgen. En ze was ervan overtuigd dat ze op haar leeftijd deze vaardigheid niet kon leren en naar de pedicure wilde ze ook niet. Dus heb ik haar geholpen om het nagelbijten weer te installeren!

Vraag je ook af hoe de omgeving zou reageren als je zou veranderen. Mensen denken vaak dat anderen alleen maar opgelucht of blij zullen zijn als hun probleem is opgelost. Maar ik weet uit ervaring dat mensen het vaak wel fijn vinden als iemand afhankelijk van ze is, al beweren ze van niet. Ook al irriteert dat ze soms. En al vinden ze het niet fijn, misschien zijn ze er heel erg aan gewend en zet het hun leven op z'n kop als alles ineens verandert. Stel, je gedraagt je ineens altijd zelfstandig, onbevreesd en evenwichtig. Zou dat wel in hun beeld van jou passen?

EVT gecombineerd met de switch-methode (switch-EVT).
1. Identificeer de context. 'Vindt uit waar het probleem ligt en hoe je er verstrikt in bent geraakt. Waar en wanneer zou je je anders willen gedragen en reageren dan je nu doet? Het is mogelijk om zoiets als nagelbijten te nemen, of ongecontroleerd boos worden op je partner,' zegt Bandler. Het is ook belangrijk om na te gaan of je je probleem kunt zien, horen of voelen, dus of je visueel, auditief of kinesthetisch te werk moet gaan.

2. Identificeer een 'sleutel' plaatje. Daarbij is het belangrijk om te weten wat er precies gebeurt voor het moment waarop het hinderlijke gedrag optreedt. Aangezien de meeste mensen dan op de 'automatische' piloot zijn ingeschakeld, is het goed om de handeling die aan het verwerpelijke gedrag vooraf gaat, werkelijk uit te voeren, zodat je kunt zien wat deze inhoudt.' Omdat dat het sleutelgebaar is voor een reactie die de betrokkene wil veranderen, moet er een onaangenaam gevoel aan de daad worden gekoppeld. En hoe onplezieriger dat is, des te beter zal de verandering kunnen plaatsvinden. Als je met roken wilt stoppen is het dus niet de bedoeling om jezelf te zien met een sigaret in je mond, maar een geassocieerd beeld van wat je ziet vlak voor het moment waarop je begint te roken – je hand die een sigaret pakt, bijvoorbeeld. Geeft je hand met een sigaret erin een associatie met roken? Of gaat het meer om de sigaretten? Of misschien ook de geur? Of het verlangen naar een rustig moment waarop je alleen met ademhalen bezig bent? Het maakt niet uit wat het is, als je maar weet waarom je een sigaret wilt pakken. Voor de meeste mensen vereist dit wat experimenteren. Het gaat erom te ontdekken wat je doet vlak voordat je de angst of weerstand voelt opkomen. Bijvoorbeeld bij angst om alleen boodschappen te doen: Is dat het moment dat je boodschappen wilt gaan doen? Of wanneer je voor de deur van de supermarkt staat? Of op het moment dat je binnen gaat? Wat zie, hoor of voel je dan? Iemand met een snelwegfobie zou plaatjes kunnen nemen van zichzelf vlak voor het moment dat de angst opkomt. Want je geest is toegankelijker wanneer angst het nog niet redeloos heeft gemaakt.

3. Produceer een beeld van hoe je wilt zijn. 'Maak een tweede beeld, waarin je jezelf ziet alsof de verandering reeds had plaatsgevonden. Zoek net zolang totdat je het beeld zodanig hebt aangepast, dat het werkelijk aantrekkelijk voor jou is, echt aanlokkelijk is. Let op of je je opgewekt voelt van het beeld, want dan pas is het compleet. Voor iemand die auditief is en bang is om alleen dingen te ondernemen, stel ik voor dat je een beeld van jezelf maakt, terwijl je iemand vertelt hoe goed je nu voor jezelf kunt zorgen, hoe zelfstandig en onafhankelijk je leeft en hoe heerlijk dat is. Maak er een heel verhaal van. Als je beeld louter een plaatje is, maak dan een beeld van jezelf dat je met plezier winkelt en alles doet en ervan geniet om alles zelf te doen. Het gevoelsmatige aspect hoort er altijd in. Dat doe je door te voelen hoe het is als je vrij, veilig en zelfstandig bent.

Bij de cliënte die ik hier als voorbeeld gebruikt, is het het beste deze methode toe te passen op het verlangen om verzorgd te worden. Ik zou een plaatje kiezen waarin er voor haar gezorgd wordt, bijvoorbeeld dat iemand haar ergens heen brengt (naar de supermarkt of zo) en een plaatje waarin ze voor zichzelf zorgt en zichzelf ziet als krachtig, zelfverzekerd, blij en enthousiast. Een plaatje waarin ze alleen boodschappen doet of alleen reist en zich geweldig en vrij en ook veilig voelt.

4. De switch. Doe nu de 'switch-truc' met deze twee beelden. Kijk eerst naar het grote en heldere sleutelplaatje. Plaats vervolgens een klein donker beeldje in de rechteronderhoek, waarop de situatie na de 'switch' is afgebeeld, de situatie zoals je wilt zijn. Laat dan het kleine beeldje steeds groter worden en helderder, zodat het eerste beeld wordt overschaduwd en snel verdwijnt. Als dat gebeurd is moet het beeld neutraal worden gemaakt of moet je de ogen openen. Doe die handeling vijf keer achter elkaar. Waarbij je op moet letten dat het beeld na iedere 'switch' weer volkomen neutraal is. Je kunt de switch ook uitvoeren met 'afstand' in plaats van 'grootte' als variabele. Hierbij wordt het eerste plaatje helder en dichtbij waargenomen. Het tweede beeld zie je eerst donker en ver weg, vervolgens komt het snel dichterbij en licht het op, terwijl het eerste beeld in de verte verdwijnt en donker wordt. Anthony Robbins laat het tweede beeld over het eerste heen stralen en roept dan Whoooooosj! terwijl hij het beeld laat ontploffen. Dat heb ik echter nog nooit geprobeerd, omdat ik niet goed zie hoe dat een verbetering zou kunnen zijn van de switch. Misschien een idee voor mensen die ergens verslaafd aan zijn en een wat dramatischer benadering nodig hebben? Ik combineer deze fase van de oefening met kloppen en de Acupunctuur Houding (AH). Terwijl je de switch doet, leg je je handen op je hoofd, op de manier zoals verderop beschreven is. Het hoeft alleen maar zolang te duren als je nodig hebt om de switch te doen, dus niet persé 1 minuut. En nadat je dat 5 keer hebt gedaan, ga dan op je medailleplek wrijven.

Zeg alle negatieve dingen in de verleden tijd en de positieve in de tegenwoordige tijd! Dus laat ik iemand die niets alleen durft te ondernemen, bijvoorbeeld zeggen nadat ze haar ogen geopend heeft, onder het wrijven op de medailleplek: 'ook al was ik bang dat ik niet voor mezelf kon zorgen, ik accepteer mezelf helemaal en totaal. Ik kies er nu voor om zelfstandig en onafhankelijk te leven en geniet er intens van.” (of “ik kies er nu voor om zelf mijn boodschappen te doen en ik geniet daar intens van” of “ik kies er nu voor om alleen op stap te gaan/ te reizen en geniet daar intens van”.)

Ik behandel eerst de volgende punten aan de linkerkant van het lichaam:
Op de wenkbrauw en derde oog terwijl de cliënte zegt: deze angst, ik kon niet voor mezelf zorgen –
zijkant oog: ik was afhankelijk –
onder het oog: dan pas voelde ik me veilig –
onder de neus: toen ik klein was werd er voor me gezorgd –
op de kin: dus als ik me als een klein kind gedraag wordt er voor me gezorgd –
keel zachtjes aanrakenl: dan ben ik veilig –
wrijven op de gevoelige plek: maar ook gevangen –
midden op de borst: en afhankelijk –
onder de borst: ik ben nu volwassen –
zachtjes aanraken onder de ribben: ik kan prima voor mezelf zorgen –
kloppen op de zijkant van de hand: ik winkel graag alleen –
pols: ik reis graag alleen –
holte elleboog: ik zorg met plezier heel goed voor mezelf –
zijkant dij: niemand anders weet zo goed wat ik nodig heb –
knie: nu kies ik voor vrijheid –
enkel: en zelfstandigheid –
voetzool: en onafhankelijkheid –

Wanneer je de rechterkant van het lichaam gaat behandelen, kan dat met de zinnen:
ik laat elke angst om zelfstandig te zijn los, ik laat het gaan – ik ben waardevol, liefdevol en geliefd – voor eeuwig en altijd, niets kan dat veranderen!

5. Test.
a. Stel je het eerste beeld voor; wat gebeurt er? Als de switch effectief is geweest, zal dit moeilijk gaan. Het plaatje zal oplossen en vervangen worden door het beeld van jezelf zoals je zou willen zijn. De cliënt uit het voorbeeld zal zichzelf dan alleen nog maar kunnen zien als een blije shopper en treinreiziger, die geniet van haar vrijheid en onafhankelijkheid in alle situaties.
b. Een andere manier om de omzwaai te testen heeft betrekking op het gedrag. Probeer iets te vinden dat de essentiële dingen weergeeft in je 'sleutelplaatje', zoals bijvoorbeeld het omhoog brengen van de hand (bij nagelbijten of roken). Als dat beeld je gedrag zelf betreft, voer dan die handeling uit. Als het om een plaatje gaat waarop iemand anders een sigaret of chocola aanbiedt, of schreeuwt, zoek een partner of therapeut die dat dan ten opzichte van jou doet. Deze tests zijn de eenvoudige test.

Test alsjeblieft uit na deze oefening of je gedragspatroon veranderd is. Bijvoorbeeld door alleen weg te gaan en door te reizen, als de oefening daarop gericht was. Als het gedragspatroon niet blijkt te zijn veranderd als je de “eenvoudige” test uitvoert, stop dan en voer de switch-procedure met erna kloppen nog een keer uit. Kijk wat je misschien de eerste keer vergeten bent of zoek iets waardoor het proces wel werkt. Je kunt deze oefening ook telefonisch met cliënten doen.yvonne winner eurovision

Op de website www.musicdivine.eu over de Motivator van Yvonne Liew-On, vertellen haar clienten vol waardering hoe waardevol ze haar transformerende cursussen en workshops vinden. Zelf heb ik het ervaren als een warm bad van liefdesenergie. Ze verspilt geen tijd aan het herkauwen en analyseren van problemen, want dat is niet de oplossing. Die lossen vanzelf op nadat je geleerd hebt om je vibratie te verhogen en bewuster contact krijgt met je innerlijke Leiding, het Licht in jou dat niet kan doven. Het begin van het einde van alle lijden! Yvonne is een ware Lichtbrenger. Ze baseert de Motivator op de principes van "Een cursus in wonderen".
Luister hier naar 1 van de Courseliederen van Yvonne Liew-On "The Power of Decision"

op haar website musicdivine.eu kun je dit lied ook beluisteren,

evenals het ontroerende The Power of Love
onze producten
Naast de Transformator cursussen te koop bij ons de volgende producten:
MP3 audio "Heel je verleden" met een boekje met de tekst.

MP3 audio "Met de Transformator terug naar de toekomst van je dromen".

MP3 audio "de Transformator voor Overvloed en Meesterschap".

Aanbieding: MP3 audio "de Transfornator voor Overvloed en Meesterschap"
samen met de audio "Met de Transformator terug naar de toekomst van je dromen".

MP3 audio met Korte Trans4mator meditaties

MP3 audio's met de gesproken tekst van James Allen "Zoals een mens denkt".

Een ebook van James Allen - Van armoede naar macht.

Het ebook van Annie Rix Militz - Rijkdom en eer.

Harrriet Emilie Cady - Mijn toepassing van de Waarheid als ebook.

Het ebook "De uitweg" door Joseph Benner.

Het ebook van Henry Drummond - Het grootste goed ter wereld.

Het ebook "De paarse maan" van Deirdre Dorsett, een prachtig plaatjesboek met inspirerende tekst.

Het sprookje "Alex in Elfenland" van Margareth Lee voor kinderen van alle leeftijden, zelfs honderdjarigen.

Een luisterboek met meditaties uit de Meesters van het Verre Oosten op muziek.

Margareth Lee - Het licht in het Onze Vader; de oneindige cursus als ebook en pocketboek.

Wallace Wattles en Margareth Lee - Rijkdom door scheppend denken als ebook en tastbaar boek.


Margareth Liew-On, schrijversnaam Margareth Lee, auteur van
trans4mator.nl


absolute1.net (gratis spirituele ebooks)


cursusinwonderen.nl


spirituele-tuin.nl